neděle 19. ledna 2014

kdo jsou vlastně winx



Winx klub, to je parta nerozlučných kamarádek, které studují na Alfei - škole pro víly. Musí čelit spoustě nebezpečí jako například zlým čarodějnicím Trix, které je chtějí zničit. Nejsou to jen obyčejné holky, jsou to víly z pohádkových světů! Každá Winx je jiná, nejen svou povahou, ale také magickými schopnostmi a dovednostmi. Poznej jejich tajemství a uvidíš, že je jedna z nich přesně jako TY! Bloom, Stella, Flora, Musa, Tecna a Layla společně tvoří Klub Winx, přičemž slovo "winx" je slovní hříčkou - zní podobně jako slovo "wings", křídla.

BLOOM
Bloom je Víla Dračího ohně a je z celé skupiny Winx nejmocnější, protože ve svém nitru přechovává Dračí oheň. Její nejúčinnější zbraní je vrozená schopnost vycítit nebezpečí, což jí v kombinaci s její bystrostí pomáhá zdolat i ty nejobtížnější výzvy.
Na počátku první sezony se Bloom domnívá, že je pozemskou bytostí a dcerou Mikea a Vanessy. Velmi záhy se však dozví, že byla v útlém dětství adoptovaná - hasič Mike ji našel uprostřed ohně, který jí naštěstí neublížil. Ve snech se jí zjevuje Daphne, díky níž Bloom zjistí, že je její sestrou. Bloom se také dozví, že je princeznou ztracené planety Domino, na které je ukryt Dračí duch a ona je vílou-strážkyní tohoto pokladu - největší síly Magické dimenze.

STELLA
Je vílou Zářícího slunce a princeznou Solarie, planety, kde jsou všichni lidé velmi šťastní a srdeční. Její rodiče se rozvedli a Stella nesnáší svou macechu, protože si myslí, že si vzala jejího otce jen kvůli penězům. Ráda by viděla své rodiče opět spolu, protože je oba má moc ráda. Ví, že v tom její kouzla nic nezmohou, přesto stále doufá, že uvidí rodinu jednoho dne znovu pohromadě.
Stella je nejlepší kamarádka Bloom, chodí všude spolu a všechno dělají společně. Typické pro Stellu je její srdečné a optimistické založení, takže podle ní má každý problém jednoduché řešení. Je to velmi citlivá dívka, která se stará o potřeby druhých, ale také je velmi marnivá a zbožňuje oblečení a nákupy.

FLORA
Flora je Víla přírody a čerpá svoji veškerou energii z květin, rostlin a všelijakých trav. Má hluboké znalosti o všech možných bylinkách, takže se velice dobře vyzná v přípravě kouzelných lektvarů. Flora pochází z planety Lynphea. Všichni její obyvatelé jsou mírumilovní a uvolnění, rádi se procházejí po loukách a vdechují vůni květin. Její kvetoucí království je nade vší pochybnost z celé Magické dimenze nejkrásnější.
Přes útlý věk se Flora chová z celé skupiny nejdospěleji. Je jednoznačně nejmoudřejší a nejpřemýšlivější ze všech. Kdykoli se její přátelé začnou hádat, snaží se jejich spory urovnat. Je pro skupinu velice důležitá, protože ví, kdy v boji proti čarodějnicím vytrvat a kdy se raději zastavit a zamyslet se, jak dál.

MUSA
Musa je víla hudby. Pochází z planety Melodie a má zvláštní nadání pro hudbu, jíž se věnuje celá rodina. Má přirozené vyšetřovací schopnosti a dobře si všímá drobností, takže se z ní stala přebornice v řešení záhad. Není princezna jako Bloom, Layla a Stella. Obyvatelé jejího království jsou velmi trpěliví lidé, kteří celým srdcem milují hudbu - téměř to jediné, co znají a mají rádi.
Musa se většinou drží stranou, ale to neznamená, že je nabručená. Je jen tolik zaposlouchaná do hudby, že její náladu často určuje to, jakou hudbu právě poslouchá. Je oblíbená, protože svým detektivním instinktem vždycky odhalí všechna tajemství svých přátel. Na druhou stranu s ní její kamarádky mohou mluvit úplně otevřeně a mají přitom jistotu, že jejich tajemství jsou u ní bezpečně ukrytá.

TECNA
Tecna je Vílou technologie a čerpá energii ze všech technologických a energetických zdrojů. Je z celé skupiny nejvzdělanější a vyniká ve všech vědeckých předmětech. Tecna pochází ze Zenitu, technologického království, kde se všechno soustředí na vědecký pokrok. Její rodiče do ní vkládají velké naděje a Tecna se chce stát nejlepší vílou technologie.
Výborná znalost vědy pomáhá Tecně sestrojovat přístroje, jejichž pomocí dostává sebe i své přátele z průšvihů. Je velmi štědrá a když si někdo z jejích blízkých něco přeje, dokáže ho překvapit nějakým neobyčejným vynálezem, ze kterého mají všichni velkou radost. Hodně spoléhá na vědu a na logiku, což jí někdy brání v prožívání pocitů, ale ke skupině zjevně chová velkou náklonnost.

LAYLA
Layla je Vílou vln. Má schopnost ovládat vodu a magickou tekutinu (Morphix), která slouží k chytání nepřátel do pasti. Je sportovně založená, energická a má neobvyklé taneční nadání. Layla je princezna z planety Andros, kterou téměř zničila voda, která obklopuje obydlené části země. Žijí tam mořské panny, magické strážkyně těchto vod a věrní spojenci Layliných rodičů.
Layla bláznivě miluje moře a všechny možné sporty. Ve všech sportovních disciplínách vyniká díky své eleganci a energii, kterou umí vyjádřit za všech okolností. Poté, co se stala vílou, dokázala výborně spojit svou tělesnou zdatnost s kouzelnictvím. V bitvě vyniká její fyzická odolnost a výbušná energie. Svoji statečnost neustále dokazuje tím, že bojuje v první linii.

zdroj:winxclub.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

doufám že se vám články budou líbit a že přidáte nějaký koment